keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Espanjalainen tortilla!

No niin Laura päätti sitten valmistaa espanjalaista tortillaa ensimmäistä kertaa elämässään. Ohje näytti helpolta ja olin ihan intoa täynnä kokeilemassa sitä. Tykkään tosi paljo siitä tortillasta, koska siinä on kanamunaa ja rakastan kananmunaa eri muodoissa yli kaiken! (espanjalainen tortilla ei oo yhtään samanlaista, mitä me ollaan totuttu syömään suomessa)


Vaihe yksi: Kävin ostamassa tarvittavat ruoka- aineet, eli perunaa, kananmunaa, sipulia ja aattelin laittaa myös paprikaa, ku jääkaapista löysin. Ei muuta ku kuorimaan jättiperunoita, pilkkomaan sipuli ja paprika.

Vaihe kaksi: Pilkoin perunat, sipulin ja paprikan pannulle paistumaan oliiviöljyssä. Siinä ne tirisi keskenään ja kypsenty. En uskaltanu lähteä lieden vierestä pois, ettei ne pala siihen. Pannu oli ihan täynnä aineksia ja aattelin et tuleepa muhkee tortilla.
Vaihe kolme: Rikoin kananmunat kulhoon ja sekoitin mausteet sekaan. Kun pannulla olevat perunat ym. oli kypsänä kaadoin kanamunasekotuksen pannuun ja annoin kypsentyä.

Lopputulos: Hieman erilainen ku ois pitäny, ihan oikeesti!!!!!
Kanamuna seos ei peittäny koko pannua, perunat oli liian isoja palasia ja ne oli vähä raakoja, perunat jäi töröttään kanamuna seoksen yli, eikä pinta ollu yhtään tasanen, paikoittain musta pohja.
Siinä sitten katsoin ihanaa espanjalaista tortillaa, et joojoo tämmönen siitä sitten tuli. Ripottelin lohdutukseksi vielä yllätys yllätys fetajuustoa (tykkään fetajuustosta hirmusesti) päälle.

Tässä se sitten on elämäni ensimmäinen espanjalainen tortilla!!!!


Mut mä en luovuta, yritän ihan varmasti uudelleen :)


4 kommenttia:

  1. Nyt tuli viimeistään ikävä sua <3 Käydäänhän ulkona syömässä, kun tuun sinne? :D

    VastaaPoista
  2. Oisit keittäny ne perunat eka! :'D

    VastaaPoista
  3. Niin varmaan ois pitäny, mut en mä kato aina tajua heh :)

    VastaaPoista