keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

MitäMissäMilloin!

Jou nyt on postaukset jääny kyllä ihan jonnekkin, en tiiä. Elämä on nyt ollut vähän sekaisin ja kirjottaminen on siinä sivussa jäänyt kokonaan. Mutta täällä taas Espanjassa Fuengirolassa Lontoon ja Oulun kautta, elämä jatkuu päivä kerrallaan. Okei nyt en muista kyllä mitä oon tehny ennenku lähin maailman parhaaseen suur- kaupunkiin Lontooseen, mut kerron siitä mistä muistan!


LONDRES

Iki- ihanan Lontoon reissu alkoi Malagan lentokentältä. Pakkasin ihanan kanarialaukun vuosimallia 1970 ehkä (en tiiä kenen se oli ) ja mietin, että miten kehtaan sen kanssa liikkua trendikkäässä Lontoossa, mutta siinä vaiheessa ei ollu enää vaihtoehtoja ku ottaa se laukku ja lähtee yöksi Malagan kentälle. Onneks L lähti mun mukaan seuraksi sinne, kiitos L ois muuten tullu pitkä ja ankee lentokenttä yö. No se meni sitten kahvitellen ja jutellen ja torkkuen kylmillä metalli penkeillä, joissa oli penkkien välissä rautaset käsinojat, missä ei edes voinu ottaa vaakatasoa, kiitos espanjalaiset penkkien suunnittelusta!! No lento vihdoin aamulla lähti ja aah kohta olin Lontoossa. Saavuin Gatwickin lentokentälle ja sieltä piti sitten ottaa juna tai bussi. Ja mää sit siinä, että tottakai otan halvimman mahollisen kuletuksen keskustaan ja marssin bussilippua ostamaan. Bussimatka kesti Victoria- asemalle 1,5h ja myöhemmin kuulin, että junalippu on ihan samanhintanen ja tulee 30min keskustaan, että se siitä halvimmasta kuljetuksesta hih. Ku saavuin Victoria- asemalle ni tuli olo, että ois melkeen kotiin tullu. Lontoo on mulle entuudestaan tuttu kaupunki, ku oon asunu siellä ja lomaillu kaks kertaa aikasemmin. Siinä sitte taas ihmettelin vähä aikaa Victoria- aseman meininkiä, ihmisiä tuli ja meni ja tuli ja meni, kiinalaisia, aasialaisia, eurooppalaisia, afrikkalaisia, tummia, vaaleita..se ihmiskirjo oli aivan ihana. Siitä otin undergroundin sit mun määränpäähän Rotherhitheen. Mulle kävi hauskasti, ku menin ostamaan metrolippua ja se myyjä kysy et mihin oon menossa, ni minä siihen että "lähelle Canada Wateria" ja myyjä kysy ja nauro et "etkö oikeesti tiiä mihin oot menossa" ja minää siinä vakuuttelin et joo joo "kyllä tiiän, mut en nyt muista sitä nimeä". Totuushan oli se, etten osannu lausua tuota Rotherhitheä, ni päätin sit, että meen siihen Canada Waterin lähelle. Mut tuttuun tapaan osasin Lontoon undergroundin ja pääsin perille määränpäähän ja siellä oli ihanat rakkaat ystävät vastassa ja muutaman päivän päästä lisää rakkaita ystäviä tuli Lontooseen.


Camden Town

Ehdottomasti mun lempipaikka Lontoossa. Siellä pitää joka kerta päästä käymään, ku Lontooseen menee. Se on niin mahtava fiilis, ku nousee metrosta maantasalle ja näkee ne rakennukset ja ihmiset ja sen vilinän. Päätettiin mennä just sunnuntaina sinne ku on markkinapäivä ja sehän oli ihan täynnä ihmisiä. Mitään ei markkinoilta löytyny, mut tykkään kierrellä niitä pikku kojuja ja katella vanhoja tavaroita ja mitä erikoisimpia juttuja ja tottakai Camdenin käynti huipentui syömiseen katukeittiöstä, joita siellä on varmaan joka maailmankolkasta. Me päädyttiin tällä kertaa meksikolaiseen keittiöön ja että se oli hyvää. Camden Town minun hippi-punkkari-rokkari paikka :)London Fashion Week

Yks päivä eksyttiin Lontoon muotiviikoille. Sinne me mentiin Lontoon muotimaailman mukaan seuraamaan mikä meininki siellä oli. Satuttiin just Vivienne Westwoodin näytökseen ja tietenki alettiin bongaamaan julkkiksia. Siellä oli paljon paparazzeja ja ne oikeesti juoksi ottamaan niitä kuvia, ku hienot mustat autot tummennetuilla takalaseilla ajoi siihen pihaan. No määhän en nähny julkkiksia, mut luulin näkeväni Paloma Faithin ja Rita Oran, mut en kyl tiiä oliko ne siellä, mut spekulaatiota käytiin, et ketä julkkiksia siellä oli kutsuvieraina. Muotikansa siellä oli kyllä niin tarkkaan harkinnu kyllä asunsa, kaikki sopii niin yhteen ja viime silauksena asuun oli laitettu joku hattu tai joku muu yksityiskohta. Itehän solahdin niin sinne joukkoon hahahahahaaaa :) Ne tyypit oli oikeesti, ku jossain muotilehessä, ku ite laittais sellaset vaatteet päälle ni näyttäs enemmänki urpolta ku muodikkaalta :) Seurattiin sitten se näytös siinä ulkona isolta screeniltä.

Lontoossa oli ihanaa hyvien ystävien kanssa hyvässä seurassa ja Lontooseen en vaan ikinä kyllästy. Sinne voi aina mennä uudestaan ja sieltä löytyy aina uusia paikkoja ja sitä kaupunkia ei varmaan koskaan tuu tuntemaan ihan kokonaan, koska se on niin valtava SUURI :)

Oulu

Lontoon jälkeen lensin Helsingin kautta Ouluun kotiin. Siellä oli vastassa ihana oma perhe ja lumeton maa ja pimeää, mutta sitäkin mukavempaa oli nähä perhettä ja ystäviä. Reilu viikko vierähti sitten töissä ja perheen ja ystävien seurassa. Paluu lento oli sitten yllätys yllätys Lontoon kautta. Olin siellä vielä yhden yön ja jatkoin matkaa Espanjaan Malagaan ja Fuengirolaan.


Fuengirola

No niin täällä ollaan aurinko meri hiekka lämpö :) Olin niin hämmentyny ku tänne oli tullu parissa viikossa kesä tai ainaki vihreet lehdet ja mein tien päässä oleva "viikunatarha"on ihan vihreä kauttaaltaan. En oo nähny sen, ku ruskeassa olo tilassa koko espanjassa oloaikanani. Ja täällä on lämmenny ilmakin siitä ku lähin lomalle. Jotkut oli rohkaistunu jo auringonottoon piitsillä. Aaaaah että niin nautin tästä kesästä ja nyt taas arki alkaa ja elämä täällä fugessa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti