keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Sunshine Spain!

Oi paistaa paistaa aurinko..sen yhen melkein kokonaisen sade viikon jälkeen aurinko on kyllä hemmotellu fugelaisia, haa suu hymyssä! Nyt en kyllä muista milloin oon viimeksi kirjoitellu, mutta nyt on tämän aika! Enkä kyllä muista mitä oon viimeeks kirjottanu tai tehny apua. No joka tapauksessa työt jatkuvat edelleen ja se on mukavaa. Ei kylmää, ei pimeää, ei turhia odottamisia aamuisin kun kävelen keskustaan. On se vaan kivaa ku kävelen vaan 15-20min aamuisin keskustaan. Ei tarvii lämmittää autoa,tai oottaa bussia tai polokasta pyörällä tai okei se pyörä ois loisto juttu, mut sitä nyt vaan ei mulla nyt oo tai siis omaa ei tällä hetkellä. L lainas pyörää mulle ja se on kyllä ollu kovassa käytössä myönnetään, mitenhän raaskin luopua siitä viikonloppuna. Täytyy nyt ottaa ittee niskasta kiinni ja marssia lauantaina markkinoille ettimään se ikioma pyörä itelle, jolla sitten huristelen pitkin fugen katuja!!

Täällä ei hirveen paljoo näy pyöräilijöitä ja ne jotka ajelee pyörällä, polokee autojen seassa. Onhan se vähä hurjaa ajella tuolla autoteillä autojen keskellä, mut kyllä siihen tottuu aika nopeesti. Ja kyllä täällä autot väistää ja varoo pyöräilijöitä, ainaki vielä, ei oo kukaan tööttäilly tai ajanu päälle. Kyllä se eka kertaa pelotti vähä huristella, mut ajelee välillä jalkateillä ja välillä autoteillä jne. ei oo poliisit viel pysäytelly! Joo eli pyörä ostoksille vkloppuna ja halvin mahollinen millä pääsee eteenpäin :)

Capoeira on nyt vielä toistaiseksi jääny kokeilematta, mutta en voi olla niin luuseri etten uskalla mennä kokeilemaan sitä, oikeesti nyt täytyy ees kerran mennä ja testata. Kävin yks pe päivä kokeilemassa salilla step-abc:tä ja en oo aiemmin kokeillu steppiä ikinä ja ku menin sinne tunnille ja asetin sen steplaudan sinne salin perälle ja sieltähän se ohjaaja tuli ja kysy et "ootko aiemmin käyny tunnilla" mää olin silleen et "en oo, mut aattelin kokeilla" ja ohjaaja oli et "tää kyllä on viikoin vaikein tunti, että maanantaisin on helpoin, että haluaisitko mielummin mennä vaikka juokseen tonne juoksumatolle", mää olin silleen et "en voi, koska mää nyt yritän tätä tuntia", ohjaaja oli et ok!!!! Se tunti oli aivan kauhee, meni huumorin puolelle. Se oli aivan käsittämättömän vaikeeta. Aina ku oli oppinu yhen askelkuvion niin mentiin jo seuraavaan...siinä pyörittiin ja hypittiin sen laudan yli ihan kummallisesti ja lopulta mää luovutin kesken tunnin ja menin tosiaan sinne juoksumatolle, mitä se ohjaaja mulle ehotti!! Ihmekkö en kaatunu tai kompuroinu siel tunnilla sen steppilaudan kanssa. En oo sen jälkeen menny step-tunnille, enkä kyllä oo menossakaan. Voi olla et sen capoeiran kanssa voi käydä samoin, mut voihan sitä käydä koittamassa :) saa sitten taas nauraa!!

Minilämmittäjän sain takaisin omaksi, mut ei sitä kyllä oikeesti oo tarvinu nyt ihan hirveesti..pitää varmaan alkaa vaan käyttää sitä siitä ilosta, että mulla nyt on se ja itkeä sitten ku sähkölasku tulee!! Ja miten voi olla niin hankalaa saada toimivanettiyhteys. Netin kanssa on ollu pari viikkoa ongelmia ja oon hajoillu sen kaa. Onneks kone ei oo lentäny seinään, vaikka se ei oo sen vika. Netti toimii ja ei toimi ja toimii ja ei toimi ja taas toimii jne. ei sellasta vaan jaksa, että maksat netistä, joka on ihan huono!! Meillä oli naapurin netti ja se ilmotti, että muuttaa tän kuun lopussa pois tästä talosta ja tietenki netti toimii siihen asti. No se ei kuitenkaan toiminu, oli kuitenki laittanu sen aiemmin pois eikä ilmottanu sit meille mitään, kiitos naapuri!! Nyt tän rakkaan netin pitäs toimia, kun saatiin ihan uusi yhteys, mutta silti aina vähä pelottaa, että millon se kosahtaa!

Tää netti- ongelma ei nyt oo maatakaatavaa (vaikka pakko myöntää, että kihisen kiukusta, ku näkyy että, "ei yhteyttä verkkoon") mut tää on pientä murhetta, johonkin muuhun verrattuna! Saa olla onnellinen, että on työtä, ruokaa ja katto pään päällä, ei tarvi olla kadulla kerjäämässä. Tuohon mun kävely matkan varrelle keskustaan on ilmestyny yks uusi koditon. Se nukkuu aamulla, istuu päivällä ja makoilee iltaisin yhen pienen alikulkusillan alla. Oikeestaan se on melkee ainoa kenet oon tässä nähny siis kodittoman. Kyllä mää monesti mietin siinä, että miksi sen elämä on tuossa tai miten hän on ajautunu siihen. Vois melkeen kuvitella, että tääl ois enemmän kaduilla kodittomia, ku on lama-aika, mut onneksi ei oo.

Tuohon meidän ihan viereen on avattu uusi carrefour- market, sellanen jättikokonen kauppa, vähän niinku prismat ja citymarketit suomessa. Erehyin yks ilta menemään sinne "tuulettumaan" ku olin taas hajonnu huonoon nettiyhteyteen. Olin jo valmiiksi millisti väsyny ja nälkänen ja aattelin, että käympä ruokaostoksilla. Noo ku pääsin sinne, niin voimat meni!!! Se oli ihan täynnä asiakkaita (ei mikään ihme ku oli pe ilta) pitkät kassajonot ja mää en löytäny sieltä mitään, en siis mitään. Kävelin siellä hyllyjen välissä ja aattelin että, "hienoa Laura tulla jättimarkettiin tuulettumaan väsyneenä ja nälkäsenä". Joopa enpä taida mennä enää ruoka ostoksille carrefouriin, kyllä mulle riittää tuo ihana normaalin kokonen mercadona :)

Oi että ootan jo kesää tänne ja lämpimiä päiviä, mut kyllä ne tulee ja kaikkia vieraita, ketkä on aikonu tulla käymään täällä. Varasin tuossa pari viikkoa sitten lennot Lontooseen, me happy!! Oli niin älyttömän halvat lennot, etten voinu jättää tilaisuutta väliin. Lontoossa sitten aika vierähtää pohjosen kavereitten kanssa me gusta! Täytyy muutenki nyt vähä reissailla täällä Espanjassa, ku maassa ollaan. Mulla on vähä taipumus puhua ja puhua ja suunnitella ja suunnitella, mut nolottaa, jos en käy missään, ainaki Barcelonaan haluan ja Madridiin ja Sevillaan ja surffaamaan ja Gipralttarille ja ja ja ja, haaveita saa olla, mut mitä nuista sitten pystyy toteuttamaan, ees ainaki yks tai kaks tai kaikki nuista! joojoo saapasnähdä :) Määpäs lähden tästä yläkertaan syömään, moneskohan kerta jo tälle päivälle, mutta mulla on nyt jokin sokerivaje niin täytyyhän mun jotain sokerista syötävää saada apua!! (vitsivitsi) :) :) :) :) :)

Yo aprendo hablo espana, ahora yo de verdad intento. ( ei tuo nyt ihan oikein menny, mutta täytyy kuitenki yrittää) :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti