perjantai 11. huhtikuuta 2014

Rantakausi avattu!

Nyt on fugeen tullu kesä!!!! Me gusta mucho!!!
Täällä on nyt ollu muutaman viikon ajan aivan kesä ilmat, sellasta kahtakymmentä astetta vähän yli ja vähän alle. Ja aurinko on paistanu siniseltä taivaalta. Nyt oon uskaltanu mennä jo paistatteleen päivää rannalle. Ihanaa!! 


Mulla oli täällä vierailulla yks parhaista kavereista ja meillä oli kivaa. Nyt ei tarvinu ressata et pitää nähä kaikki fugen nähtävyydet (täällä on niin paljon nähtävää) :) Me nautittiin auringosta, hiekasta, merestä ja hyvästä seurasta, mikä sen parempaa! Merivesi on kyllä vielä niin jäätävän kylmää, että mua ei saa kyllä sinne ennen kesäkuuta...Viime to iltana taas pörhäytin autolla Malagan lentoasemalle vastaan ja H tuli sieltä moikkaan tänne fugeen. Sopivasti säät helli lomalaista ja mullakin sattui töitä olemaan vähän vähemmän ku tavallisesti, niin saatiin oikein kunnolla nauttia elämästä. 

Kaks viikkoa sitten oli muutto uuteen asuntoon. Ja se sujui oikein hyvin. En kyllä koskaan oo pakannu omaisuuttani kahteen matkalaukkuun ja muuttanu 15 minuutissa asunnosta toiseen, mut nyt sekin on koettu. Tää on ihana asunto, vähän pienempi kuin edellinen. Ei enää kukka seiniä tai värikkäitä lattioita tai reikiä keittiön seinässä. Tää on enemmän skandinaavisempi, valoisa, valkoiset seinät/lattiat, kalusteet on kivemmat eli kaikin puolin parempi. Aina ku tänne tulee kadulta sisään rappukäytävään, tuntuu että tulee hotelliin, puhdasta ja hiljasta käytävässä. Ihanaa ei enää pissa haise hississä tai tupakan tumppeja, leivän paloja, ja roskia rappukäytävässä. Mein yläkerran naapurissa asuu suomalainen pariskunta, joka jakaa meidän kanssa netin, kiitos naapurit. Nyt on sekin ongelma ratkaistu. Täällä nimittäin on aika vaikee saada omaa nettiyhteyttä, ku siihen tarvitsee NIE-numeron ja espanjalaisen pankkitilin ja sopimus täytyy tehnä vuodeksi. Täällä kaikkeen täytyy sitoutua vuodeksi, muuten joutuu maksaan jotain sakkoja, jos sanoo sopimuksen irti. Ja vihdoinki sain sen NIE- numeron, eli olen Laura numero 568392. No en oikeesti muista mikä mun numero on, mut ompahan nyt sekin, jos sattuu tarvimaan. Kyllä piti siellä poliisiasemalla käydä ainaki viisi kertaa, ennenku oli paperi kädessä. Ja se huvittava pappa, joka varmasti on jo eläkeiässä, ni joka kerta siellä niin touhukkaana järjesteli niitä papereita. Mut huomaa, että täällä on niin paljon enenmmän alkeellisempaa vielä näiden papereiden hankkiminen, kuin suomessa. Täytyy monta kertaa käydä eri päivinä siellä ja käydä maksamassa välillä pankkiin ja takasi asemalle ja taas uusi vuoronumero jne. 

Tässä on muutama kuva uudesta asunnosta!

Tää katu on yks suuntanen ja aattelin, että on tosi rauhallinen, mutta aika kova ralli tässä käy. Ja mun huoneen ikkuna jotenki rätisee melkeen joka kerta kun joku auto menee ohi, että se siitä hiljaisuudesta. Naapurissa asuu lapsiperhe ja niiden pienin ihanasti herättää itkullaan melkeen joka aamu, että se siitä hiljaisuudesta, mut kaikkeen tottuu :) 

Tässä on mein olohuone. Pieni, mutta sitäkin mukavampi paikka!


Tässä mein minimini keittiö, johon mahtuu yks kerrallaan kokkaamaan ja mun vakkari paikka läppärin kanssa!

Kesä ja vierailu kausi on alkanut mun elämässä fugessa. Ootan niin kaikkia teitä, ketkä ootte tulossa täällä käymään!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti